Fogyatékkal élők társadalmi integrációját támogató infrastrukturális fejlesztés Veszprémben 

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00550

 Elnyert Támogatás:  7 500 000 Ft

 

 Támogatási intenzitás: 100%

 

 A projekt fő célja az aktív és együttműködő, erős helyi kötődésű közösségek rendszerének megteremtése a fogyatékkal élők, hátrányos helyzetű és más közösségek társadalmi integrációját támogató infrastrukturális fejlesztések segítségével. 

A fejlesztés egyfelől szabadidős elfoglaltsági lehetőséget biztosít fogyatékkal élők, hátrányos helyzetűek számára, másfelől pedig elősegíti a fogyatékossággal élők közösségi beilleszkedését.

A fejlesztés a Veszprém, 3057/58 hrsz alatti közterületen valósul meg

A projekt eredményei:

- 3 db akadálymentes játszótéri eszköz telepítése a szükséges gumi ütéscsillapító felülettel

- 1 db egyoldali információs vitrin elhelyezése

 

 

Bővebb Tájékoztatás:

Henn Zsolt projektmenedzser

Tel: 20/215-1775

 

 

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM

ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Applikáció a Mozgáskorlátozottakért, avagy elkészült a gyalogos Waze

Applikáció a Mozgáskorlátozottakért, avagy elkészült a gyalogos Waze

2021. október 28.
Városi útvonaltervező a mozgáskorlátozottak számára, a fiatal generációk közösségi életének aktivizálása, az önkéntesség erősítése, egy közszolgáltatási applikáció fejlesztése – ezek a fő céljai Területi Operatív Program CLLD konstrukcióján belül megvalósuló VKSZ. Zrt. pályázatának.

A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia pályázati keretein belül már elérhető az az egyedülálló alkalmazás, amely többek között önkéntesek és gimnazisták segítségével valósult meg 2021-ben. A Route4U startup cég kezdeményezése a Veszprémben élő lakosokat és a városba érkezőket egyaránt megszólítja, hiszen nagy szükség van a különböző közösségek és társadalmi csoportok közötti kapcsolatok erősítésére, a szegregáció csökkentésére. A szoftver kifejlesztését két elengedhetetlen lépés előzte meg: a veszprémi járda infrastruktúra felmérése 2021 nyarán, majd a járda-navigációt biztosító adatok rögzítése. Az applikáció, ami a felhasználók segítségével naprakész információkat tartalmaz, már weben és okostelefonon is elérhető.

Közösségi szolgálat biztosítása a gimnazisták számára

Egy másik fontos célja a pályázatnak és az applikáció fejlesztésének, hogy segítsék a fiatalok bevonódását a város közösségi életébe. A BABAKO Egyesület által vezetett önkéntes program részeként a gimnazisták egyszerre teljesíthetik az előírt iskolai szolgálatukat és segíthetik a mozgáskorlátozottak élettereinek fejlesztését. A kiemelt életterek a Bíróság-Rendőrség, az Önkormányzat épülete, az Agóra, a Petőfi Színház-Hangvilla és a Kórház.

A VKSZ Zrt. és a Pannon Egyetem együttműködése

2022 tavaszára várható az első demo verziója annak a közszolgáltatási applikációnak, ami a pályázat részeként támogatja majd a közösség tagjainak életét.
Jelenleg nincs feltöltött tartalom!
Jelenleg nincs feltöltött tartalom!