KÖRNYEZETTUDATOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÁS VESZPRÉMBEN

TOP-7.1.1-16-H-073-8.2-05

Elnyert támogatás: 9.925.250 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Veszprém város életében a környezetkultúra és annak megóvása kiemelt jelentőséggel bír. A város értékes, részben védett természeti- és épített környezettel bír, a természeti környezet pedig rendkívül sérülékeny. A környezeti kultúra fejlődése a fenntarthatósági szemlélet erősödésének egyik alappillére.

A „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. bruttó 9.925.250 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el környezettudatossági szemléletformáló programsorozat megvalósítására.

A projekt keretein belül egy 4, valamint egy 5 alkalmas ismeretterjesztő előadássorozat kerül megszervezésre és lebonyolításra, amelyek alapvető célkitűzése a környezeti kultúra beágyazottságának erősítése az óvodás, valamint az általános iskolás korosztály körében, legyen szó akár a környezettudatos hullaékgazdálkodásról, akár a közösségi terek megújítási lehetőségeiről játékos, interaktív formában.

 

A projekt részét képezi egy családi nyílt nap, amelynek keretein belül a Hulladéklerakó meglátogatására nyílik lehetősége a hulladékgazdálkodás folyamata iránt érdeklődőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

A 2021. tavaszára tervezett, „Fenntarthatóság mindenKOR” nevet viselő nagyszabású, 2 napos rendezvény a környezettudatossági szemléletformálást fókuszba állítva valamennyi korosztály számára érdekes programokat kínál.

 

Végül de nem utolsó sorban a pályázat részét képezi a fenti témákat, valamint a környezettudatos életvitel egyéb szegmenseit felkaroló, 3 részből álló kiadványsorozat, amelyet fél éves gyakorisággal tervezünk megjelentetni.

 

                                            

 

 

SZEMLÉLETFORMÁLÁS GYERMEKEKNEK

SZEMLÉLETFORMÁLÁS GYERMEKEKNEK

2020. október 8.
SZEMLÉLETFORMÁLÁS A LEGKISEBBEKNEK

Szemléletformáló programsorozatunk állomásaként 2020. augusztus 25-én élménydús délelőtti program keretein belül játékos vetélkedőt szerveztünk általános iskolás korú gyermekek részére a szelektív hulladékgazdálkodás jegyében.

Hisszük, hogy a téma jelentőségére nem lehet elég korán felhívni a felnövekvő generáció figyelmét.

Kosárlabda újrahasznosított anyagokból? A rendezvényen részt vevő gyermekek a játékos programokon túl ilyen és ehhez hasonló érdekességről is hallhattak, valamint feltehették kérdéseiket az őket leginkább foglalkoztató kérdésekben is.