KÖRNYEZETTUDATOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÁS VESZPRÉMBEN

TOP-7.1.1-16-H-073-8.2-05

Elnyert támogatás: 9.925.250 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Veszprém város életében a környezetkultúra és annak megóvása kiemelt jelentőséggel bír. A város értékes, részben védett természeti- és épített környezettel bír, a természeti környezet pedig rendkívül sérülékeny. A környezeti kultúra fejlődése a fenntarthatósági szemlélet erősödésének egyik alappillére.

A „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. bruttó 9.925.250 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el környezettudatossági szemléletformáló programsorozat megvalósítására.

A projekt keretein belül egy 4, valamint egy 5 alkalmas ismeretterjesztő előadássorozat kerül megszervezésre és lebonyolításra, amelyek alapvető célkitűzése a környezeti kultúra beágyazottságának erősítése az óvodás, valamint az általános iskolás korosztály körében, legyen szó akár a környezettudatos hullaékgazdálkodásról, akár a közösségi terek megújítási lehetőségeiről játékos, interaktív formában.

 

A projekt részét képezi egy családi nyílt nap, amelynek keretein belül a Hulladéklerakó meglátogatására nyílik lehetősége a hulladékgazdálkodás folyamata iránt érdeklődőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

A 2021. tavaszára tervezett, „Fenntarthatóság mindenKOR” nevet viselő nagyszabású, 2 napos rendezvény a környezettudatossági szemléletformálást fókuszba állítva valamennyi korosztály számára érdekes programokat kínál.

 

Végül de nem utolsó sorban a pályázat részét képezi a fenti témákat, valamint a környezettudatos életvitel egyéb szegmenseit felkaroló, 3 részből álló kiadványsorozat, amelyet fél éves gyakorisággal tervezünk megjelentetni.

 

                                            

 

 

SZEMLÉLETFORMÁLÓ JÚNIUS

SZEMLÉLETFORMÁLÓ JÚNIUS

2021. július 13.
Június hónapban Kistó utcai bemutatótermünkben több ízben is szemléletformáló programokat tartottunk nyári táborozásukat töltő általános iskolás gyermekek részére.

Nagy öröm számunkra újra és újra megbizonyosodni arról, hogy a fiatal korosztály mennyire fogékony és nyitott a környezettudatos életvitel irányában, s mennyire könnyű felkelteni érdeklődésüket a téma iránt, ha azt a korosztályuknak megfelelő, játékos módon mutatjuk be Nekik.

Nyári programjainkon a gyermekeknek lehetőségük volt betekintést nyerni a hulladékudvar "működésébe", megismerni a szelektív hulladékgyűjtés "kulisszatitkait", valamint játékos foglalkozások keretein belül bővíteni ismereteiket a témában.
SZEMLÉLETFORMÁLÁS GYERMEKEKNEK

SZEMLÉLETFORMÁLÁS GYERMEKEKNEK

2020. október 8.
SZEMLÉLETFORMÁLÁS A LEGKISEBBEKNEK

Szemléletformáló programsorozatunk állomásaként 2020. augusztus 25-én élménydús délelőtti program keretein belül játékos vetélkedőt szerveztünk általános iskolás korú gyermekek részére a szelektív hulladékgazdálkodás jegyében.

Hisszük, hogy a téma jelentőségére nem lehet elég korán felhívni a felnövekvő generáció figyelmét.

Kosárlabda újrahasznosított anyagokból? A rendezvényen részt vevő gyermekek a játékos programokon túl ilyen és ehhez hasonló érdekességről is hallhattak, valamint feltehették kérdéseiket az őket leginkább foglalkoztató kérdésekben is.


Jelenleg nincs feltöltött tartalom!