A „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. sikeresen pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztérium  pályázati felhívására, amelynek célja a közterületeken elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékszigetek felszámolása. Az elnyert támogatás összege bruttó 27.835.696 forint.

A pályázat keretein belül a „VKSZ” Zrt. Veszprémben 12 olyan, illegális hulladéklerakás szempontjából gócpontnak számító helyszínen helyez el térfigyelő kamerákat, ahol hosszú évek óta kiemelet probléma az elszállított hulladék „újratermelődése” . A kamerák által megfigyelt összeterület meghaladja a 8.000 m2-t, ellenőrzés alá vonva ezzel a Pöltenberg utcát, a Karacs Teréz utcát, a Török Ignác utcát, a Kórház utcát, a Lóczy Lajos utcát, a Halle utcát, az Endrődi utcát, a Ranolder teret, a Csererdei utat, a Csererdei úti buszfordulót, valamint a Veszprém-Gyulafirátóti vonzáskörzetben a Bosnyákárok utcát és a Veszprém-Gyulafirátót-Kádárta összekötő utat.

A „VKSZ” Zrt. a 12 db FULL HD infra kamera kihelyezésétől azt reméli, hogy az érintett helyszínek 24 órás megfigyelése, ezáltal a szabálysértést elkövetők utólagos jogszerű beazonosíthatósága és felelősségre vonhatósága visszatartó erővel bír majd. A térfigyelő kamerák 2021. május végéig kerülnek kihelyezésre.

A „VKSZ” Zrt. hiszi, hogy nincsen számottevő különbség a természeti- és épített környezet, valamint az emberiség sorsa között. Ha előbbivel rosszul bánunk, azt utóbbi is megszenvedi.

Egyetlen szemetelő sincs már  biztonságban

Egyetlen szemetelő sincs már biztonságban

2021. június 7.
Kihelyezésre került az a 12 db FULL HD térfigyelő kamera, amellyel társaságunk a rendőrséggel együttműködésben szeretné visszaszorítani az illegális hulladéklerakást városunkban.

A térfigyelő kamerák kihelyezésével a "Tisztítsuk meg az országot!" pályázat keretein belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával kívánunk hatékony választ adni korunk egyik legnagyobb környezetvédelmi kihívására.

A kamerák az önkormányzat már meglévő rendszerébe kerültek integrálásra, így ha kollégáink illegálisan elhelyezett hulladékot észlelnek, a megfelelő adatkezelési szabályok betartása mellett társaságunk a szükséges jogi lépéseket megteszi, ezt követően pedig a rendőrség jogosult a kamerafelvételek megtekintésére és az elkövetők felkutatására.
STABIL LÁBAKON AZ ILLEGÁLIS HULLAÉKLERAKÁS MEGFÉKEZÉSE

STABIL LÁBAKON AZ ILLEGÁLIS HULLAÉKLERAKÁS MEGFÉKEZÉSE

2021. május 19.
Május első felében jelentős előrelépések történtek az illegális hulladéklerakás megfékezését célzó projektünkben az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

Beszerzésre került az a 12 térfigyelő kamera, amelyet Veszprém város illegális hulladéklerakás szempontjából neuralgikus pontjain helyezünk el. Az elmúlt napokban a szükséges területeken sor került a kamerák tartószerkezeteként funkcionáló oszlopok telepítésére, a napokban pedig megkezdődik a kamerák rögzítése is.

Jelenleg nincs feltöltött tartalom!
Jelenleg nincs feltöltött tartalom!