A kedvezményezett neve: "VKSZ" Zrt.
A projekt címe: Városom Veszprém - önkéntesség, akadálymentesítés és informálás felsőfokon 
A szerződött támogatás összege: 12.500.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022.04.30.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00813 
 
Bővebb Tájékoztatás: Barabás Borbála projektmenedzser, Tel: 20/543-3373
A pályázat három szálon fut: egyfelől egy mobil eszközre optimalizált webes alkalmazás fejlesztését tűztük ki célul, amely magában foglalja az akadálymentesség felmérését a városban és az adatok elhelyezése applikációs programon. 
A második projektelem az önkéntességre vonatkozó igények és lehetőségek felmérése, közzététele, koordinálása, továbbá városi szintű iskolai közösségi szolgálat feltérképezése, beintegrálása a városi akciókba. Emellett önkéntes akciókat szervezünk, amelynek koordinálását a Babako Egyesület végzi.
 
A harmadik támogatott tevékenységünk pedig a Városom Veszprém platform fejlesztése és tervben van egy applikáció fejlesztése, aminek első ütemében információt szolgáltatunk a lakosság részére a városi és a közszolgáltatásokkal kapcsolatban. Későbbi fejlesztési ütemben szerepel szavazás, fizetési/számlakiegyenlítési lehetőség, panaszkezelés és ügyintézés. A VAKSZ 1.0 munkanévre hallgató (Veszprém Applikáció a KözSzolgáltatásokra) applikációt várhatóan jövő év elején már tesztüzemben be tudjuk mutatni a nagyközönségnek. A programozást a Pannon Egyetem végzi a VKSZ Zrt. munkatársainak közreműködésével.
 
A tevékenységek során együttműködő partnerünk a Mozgássérültek Egyesülete, akiknek ezúton is köszönjük támogató hozzáállásukat.
Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató

2021. december 2.
2021. október 6. 14.00 órakor a VKSZ Zrt. sajtótájékoztató keretében nyitotta meg a közönség előtt is pályázatát.A háttérmunka régóta folyt, a felmérések elkészültek, s mostanra a teljes program összeállt. A sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester asszony, Ovádi Péter országgyűlési képviselő úr és dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója tartott beszédet. Megjelentek az aktív civil szervezeteink is, és megtörtént az első intézményi felmérés a diákok és a kerekes székesek közreműködésével.
Jelenleg nincs feltöltött tartalom!
Jelenleg nincs feltöltött tartalom!